Menü Kapat

SEYED MOHAMMED KAZEM MASSOUMI LARİ

12 Eylül 1933 yılında  Kermanşah’a bağlı Kagaver  ilçesinde dünyaya geldi. İlk okulu doğduğu şehirde, ortaokulu Bağdat  Şerafet Lisesi’nde ,liseyi de Tahranda  Ferdovsi Lisesi’nde tamamladı. Yüksek tahsilini Türkiye’de yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden  mezun oldu. 1958- 1975 yılları arasında  İran  İlkokulu’nda(Debistani İranian) öğretmenlik  ,1975 -1980 Yılları arasında da aynı  okulda okul müdürlüğü yaptı.

Kazem Massoumi  özellikle Fars Kültür ve Edebiyatına son derece hakim, öğrenci psikolojisini çok iyi bilen , öğrencilerle yakından  diyalogu olan,  kendisini her açıdan kabul ettirmiş,prensipli son derece başarılı bir öğretmendi.

Kazem  Öğretmen  uzun  yıllar Eminönü Asmaltı’nda değerli üyemiz Perviz Leki  ile birlikte  çalıştı.Yıllardır derneğimizde fahri olarak önemli yazışmalarda ,protokollerde ve  tercüme işlerinde  farsça lisanıyla  yardımcı oldu ve hala olmaktadır.

Ayrıca haftada iki kez dernek merkezimizde üye ve aile efratlarına Farsça ders  vermektedir.

Kazem Massoumi’nin  yetiştirdiği ve toplumumuza kazandırdığı, kendisinin  bugün dahi bizzat  her fırsatta  arayıp sorduğu   birçok Doktor, Mühendis ,Esnaf ,Emekli ,İşadamı ve Tüccar Üyemiz camiamızda hizmet vermektedir..

Halen İstanbul  İran Başkonsolosluğu Kültür Ataşesinin sözleşmeli Farsça öğretmeni ve hukuk işleri tercümanı olup aynı zamanda  birçok kuruluş ve şirkette Farsça lisanı  eğitmenliği yapmaktadır. Kazem Öğretmen evli olup iki kız çocuğu babasıdır

Başta Kazem Hoca olmak üzere   hayatta olan  diğer bir büyüğümüz , değerli üyemiz  İskender Hoyi gibi  toplumumuzda  eğitici olarak yer etmiş  öğretmenlerimize şükranlarımızı arz ediyor  kendilerine  bir  ömür boyu sağlıklı  yaşam diliyoruz.

Bu vesileyle  bugün aramızda olmayıp ahirete göç etmiş  “DEBİSTANE İRANİYAN”da  hizmet ve  eğitim vermiş  Firuzment, Neşet öğretmen, Ziver hanım (Ziver Ziyad Han), Aliye hn., Kadriye hn., Ayten hn., Dr. Milani,  Feridun Berkiya  ,Hamza Dayı ve adlarını tek tek zikredemediğiz eğitmen ve emekçilerimizi  saygı ve şükranla anıyor , kendilerine tanrıdan  rahmet  diliyoruz.